Refleksjons notat/Logg/Kilder

 

Dette er vårt avsluttende blogginnlegg, og her har vi skrevet et refleksjons notat, loggen vår og kildene vi har brukt på blogginnleggenene.

Refleksjons notat:

Av dette prosjektet har vi lært hvordan vi kan fungere sammen i en gruppe, og vi har også lært mye faglig. Vi har fordelt noen av oppgavene, f.eks oppgaven om måltidet. Ellers har vi for de meste samarbeidet godt sammen. Noe av et vi har lært er for eksempel hvordan vi skal påvise proteiner, fett eller sukker i forskjellige matvarer. Vi har også lært mer grundig hvordan fordøyelsessystemet fungerer, på en annen måte enn hvordan vi trodde fra før av. Vi har også lært forskjell på de ulike sakkaridene, om barns kosthold og likheter og ulikheter mellom anoreksi og bulimi.

Vi syntes det ble et rotete prosjekt, som ikke var nøye planlagt og derfor mye forvirring. Det ble mye frem og tilbake og dårlig formidling om hva prosjektet gikk ut på, så vi brukte lang tid på å komme i gang.

Etter en stund og at vi kom i gang, hadde vi god tid. Oppgaven ble ikke forklart nøye og godt nok i starten slik at man ble forvirret og tiden ikke strakk til.

Karakter: 5/6. Fordi vi har mye faglig innhold og vi lagde en god video om fordøyelsessystemet.

 

Logg:

Uke 1:

Denne uka fikk vi introdusert oppgaven i naturfag. Vi kom ikke så godt i gang i starten fordi vi fikk oppgaven introdusert litt dårlig, syns vi. Vi fikk ikke forklart den nøye nok. Derfor starta vi bare med å lese til oppgaven selv. Vi hadde et forsøk, det vi testet matvarer for næringsstoffer. Vi hadde også en del teori denne uka, og det var da vi fikk starta ordentlig med den ene oppgaven.

Uke 2:

Denne uka gjorde vi samme forsøket som forrige uke, bare en gang til. Denne gangen fikk vi tydeligere resultater. Vi fikk skrevet ett innlegg om forsøket, og kom godt i gang med oppgaven.

Uke 3:

Denne uka fikk vi jobbe litt med noen oppgaver i helsetimene. Vi ble også ferdige med naturfagsbiten og hadde bare helse igjen. Vi hadde også et forsøk. Dette gikk ut på om det var stivelse i spytt. Vi fikk et positivt resultat. Vi ble også ferdig med begge helseoppgavene (sykdommer og mat), og filmen.

Uke 4:

Denne uka var vi ferdig med alle oppgavene, og skulle bare legge ut innleggene på bloggen. Dette var ikke så lett som vi hadde håpet, men vi fikk lagt det ut til siste dagen.

 

 

Kilder:

Anoreksi og bulimi:

Måltid for barnehagebarn:

 

 

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *