Bulimi og anoreksi

Bulimi og anoreksi

I dette innlegget kan dere få lese likheter og ulikheter mellom anoreksi og bulimi.

Bilderesultat for Spiseforstyrrelse

Likheter:

Anoreksi og bulimi går begge under temaet spiseforstyrrelser. Begge kan være følelsesmessige ustabile. Frykten for å legge på seg er også lik. Anoreksi og bulimi oppstår mest under ungdomsårene. Både anoreksi og bulimi rammer flest kvinner og er veldig skadelig for helsen. Man kan ofte få andre psykiske problemer når man har fått en spiseforstyrrelse. Oppveksten, miljøet og tidlig pubertet kan påvirke spiseforstyrrelser.

Mange med bulimi tenker på seg selv som mislykkede anorektikere. Slanking og vekttap er ofte et av de første trinn i utvikling av anoreksi og bulimi. Personer med anoreksi kan kaste opp maten sånn som bulimi.

 

Ulikheter:

Bulimi spiser masse, og kaster det opp pga dårlig samvittighet. Anorektikere spiser ikke i det hele tatt, fordi de tror de er store, men er som regel ikke det.

Anoreksi går ut på at man mister mat lyst, klarer ikke spise og har en tvang til å la vær å spise. Mens bulimi handler om at ikke problemet med å spise er så stor men heller at skyldfølelsen overtar. Da tvinger personene seg selv til å kaste opp. Har man bulimi over en lengre periode vil man kaste opp automatisk fordi det blir til en refleks. Hvor mye man spiser er individuelt, men det er ofte overspising som skyldes oppkast. Ikke alle personer med bulimi kaster opp som følge av skyldfølelsen men kan også bruke avføringsmidler.

Omtrent 30% med bulimi har en forhistorie med anoreksi. Personer med bulimi vil ofte veie mye mindre enn det de gjør, selv om de spiser. Bulimi kan også føre til angst og sosiale problemer.

Personer med bulimi har ofte normalvekt eller overvekt, derfor kan det være vanskelig å oppdage en med bulimi. Det vil si at en av forskjellene på anoreksi og bulimi er at anoreksi er lettere å oppdage.

Annonser

Én kommentar til «Bulimi og anoreksi»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *